TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Erzurum’da Palandöken Ekonomi Forumu’nda Türkiye’nin Yatırım Potansiyeli Konuşuldu

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” ilan edilen Erzurum’da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumu, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Forumun ikinci gününde gerçekleşen “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” oturumunda moderatörlük görevini üstlenen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve küresel pazardaki konumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Global iş camiasından önemli isimlerin katılım gösterdiği oturumda konuşan Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaşanan iç ve dış zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, “Türkiye, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Geçen yıl milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Ülkenin sahip olduğu üretim ve pazar çeşitliliği, küresel arenada rekabet gücümüzü arttırıyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle yüksek teknolojili ürün ihracatındaki artışa dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya, inşaat malzemeleri, demir-çelik gibi sektörlerde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk özel sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının 130 ülkede 60 milyar doları aştığını açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyüme hikayesini dünya ile paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Orta Vadeli Program’da yer alan reformların devamı, üretim ve ihracata dayalı büyümeyi destekleyecektir.” dedi. Türkiye’nin dinamik ve dirençli ekonomisiyle geleceğe güvenle baktığını sözlerine ekledi.

Related Posts

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir