Sinan Ateş dosyasına bakan kritik savcılar kararname ile dağıtıldı: Başsavcı vekiline tenzili rütbe, savcıya Diyarbakır Çınar’a atama

T24 Ankara

HSK’nin yaz kararnamesinde, suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş cinayeti dosyasına bakan savcılara ilişkin atamalar dikkat çekti. Ateş cinayetine ilişkin, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ı şüpheli olarak dosyaya kaydeden ve kritik bilirkişi raporunu dosyaya kazandıran Ankara Başsavcıvekili Durdu Özer, tenzili rütbe ile Ankara İstinaf Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına atandı. Başsavcıvekili iken ‘düz savcı’ olarak atanan Durdu Özer’in yanı sıra, yine Ankara Adliyesi’nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara’dan Diyarbakır Çınar Savcılığı’na gönderildi. 

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanlığı’nın yaz kararnamesi yayımlandı, hakim ve savcıların yeni atamalar ve görev yerleri açıklandı. Adli yargıda 4 bin 9 hakim ve savcının görev yerinin değiştirildiği kararnamede, 30 Aralık 2022 Ankara’da suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş dosyasına bakan savcılara ilişkin atama dikkat çekti. Cinayet dosyasındaki kritik aşamalara imza atan Ankara Başsavcıvekili Durdu Özer, kararnameyle tenzili rütbe alarak Ankara Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi savcılığına atandı. Kararnameyle, Ankara Adliyesi’nde Sinan Ateş dosyasında görev yapan savcı Durmuş Ali Kaya da Ankara’dan Diyarbakır Çınar Savcılığı’na atandı.


Sinan Ateş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ile önceki başkan Melih Gökçek hakkındaki soruşturmaları yürüten Ankara Memur Bürosu Savcısı Namık Kemal Saltık, Edirne Başsavcıvekili Eşref Çağdaş Bal ile Ankara Batı Başsavcıvekili Tuncay Bozdoğan Ankara Başsavcıvekili olarak görevlendirildi.

Ankara Başsavcıvekillerinden Adnan Gümüş, Batı Başsavcıvekilliğine, Erkan Yüksel ise tenzili rütbe ile Ankara Bölge Adliye Mahkemesi savcılığına gönderildi.

Adliyedeki ‘Dinlenme odası’nda cephaneliği sergilemeye tenzili rütbe


Oktay Tabur

İzmir Adliyesi’nde ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergilediği fotoğraflarla gündeme gelen İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oktay Tabur tenzili rütbe ile Karşıyaka Hâkimliği’ne atandı.

Ayrıca, Kırklareli’nde 5 Eylül 2023’te meydana gelen sel felaketinde, bungalov işletmesi Sisli Vadi’de 6 kişinin hayatını kaybettiği olayın soruşturmasını yapan savcı Muzaffer Lekesiz, Van Erciş’e savcı, yargılamayı yapan mahkemenin üyesi eşi Merve Lekesiz ise yine Erciş’e hakim atandı. Kırklareli Başsavcısı Hazım Arslancı ise Yargıtay Savcısı yapıldı. Kırklareli’ndeki soruşturma ve yargılama tartışmalara neden olmuştu. Heyet üyesi Betül Burgaç Bulut,ise Kahramanmaraş Pazarcık’a hakim atandı.

TOLGA ŞARDAN YAZDI

Sisli Vadi felaketinin ardındaki “sisler”

Sisli Vadi’nin ortağı: “Bana telkin ettikleri gibi ifade verdim”

Sisli Vadi soruşturmasında gelişme: Vali’nin koruduğu AFAD Müdürü’ne yargılama kararı, kaçak tesiste adliye pikniği!


Kırklareli’ndeki sel felaketinde Sisli Vadi’de 6 kişi hayatını kaybetmişti

Süleymancıların lideriyle fotoğrafları gündeme gelen başsavcı, savcı olarak atandı

Süleymancılar cemaatinin lideriyle fotoğrafları gündem olan Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Aksaray Cumhuriyet Savcılığına atandı. Eskiler’in Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş‘le fotoğrafı sosyal medyada gündem olmuş, bunun üzerine HSK soruşturma başlatmıştı.


Selman Eskiler

Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, Kırıkkale Başsavcısı İbrahim Keskin, Uşak Başsavcısı Serdar Durmuş, Kırşehir Başsavcısı Soner Aygün, Karabük Başsavcısı Koray Kesgin, Kırklareli Başsavcısı Hazım Aslancı ve Bolu Başsavcısı Ali Keleş, tenzili rütbe ile Yargıtay Savcılığına atandı. 

Avukatı koruma zoruyla tuvaletten çıkan başsavcıya da tenzili rütbe

Antalya’nın Kaş Adliyesi’nde avukat Hakan Tüzen‘in, koruma polisi zoruyla tuvaletten çıkarmasıyla gündeme gelen Kaş Başsavcısı Gökhan Feyzoğlu, tenzili rütbe ile düz savcı olarak Afyonkarahisar’a gönderildi.  Antalya Barosu avukatlarından Polat Balkan, olay tutanağını paylaşarak “Adalet Bakanına açık çağrımdır: Bu tutanağı okuyunuz ve Antalya Kaş Cumhuriyet Başsavcısına altın klozetli bir tuvalet tahsis ediniz!” demişti.

TIKLAYIN – Kaş Adliyesi’nde “makam tuvaleti” kavgası: Başsavcı, avukatı polislerin zoruyla tuvaletten çıkardı

Ayrıntılar geliyor…

T24’ÜN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DOSYASI

  • ASUMAN ARANCA

  • Sinan Ateş cinayeti dosyasındaki bilirkişi raporuna T24 ulaştı: Ateş’in adresini Ülkü Ocakları Başkanı istemiş!

    Bilirkişi raporu: İşte adım adım Sinan Ateş cinayetine giden zaman çizelgesi

  • Sinan Ateş dosyasında “krizler” bitmiyor: Savcı 2 ay izne ayrıldı, dosya bir kez daha el değiştirdi

    Sinan Ateş cinayetini suikast çetesine rapor eden fotoğraf ortaya çıktı: Tetikçiyi taşıyan kuryeden ‘görev tamam’ pozu!

    Sinan Ateş iddianamesi: Telefon mesajlarıyla cinayet organizasyonuna işaret eden bilirkişi raporu göz ardı edildi!

    İşte iddianamede yer verilmeyen Ayşe Ateş’in ifadesi: Olcay Kılavuz’un da suikastta dahli olduğu kanaatindeyim

    T24, Sinan Ateş cinayetindeki tetikçinin kaçırıldığı “çakarlı” aracın görüntüsüne ulaştı: Geçtikleri güzergâhta PTS kayıtlarına böyle takıldı

  • TOLGA ŞARDAN

    Sinan Ateş cinayetinden gözaltına alınan iki polis, nasıl Özel Harekatçı oldu?

    Sinan Ateş’in öldürülmesiyle bağlantılı Mersin’deki cinayette eski Ülkü Ocakları Başkanı’na 10 yıl hapis cezası verildi

  • CANDAN YILDIZ

    Sinan Ateş’in kardeşi Selma Ateş: Kendisini devlet zanneden paralel çete o kadar rahat cinayet işlemiş ki onlarca delil bırakmış

    Eski Bursa Ülkü Ocakları Başkanı Cahit Özdemir: Sinan Ateş cinayeti Ülkücülerin ‘Kerbela’sıdır; ocaklar kuşatma altında

Cinayete ilişkin tüm haberler için .

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir