Kulaklığınızı Kontrol Edin: Bu Tür Kulaklıklar Sizi Sağlığınızdan Edebilir

Evde, ofiste ya da toplu taşıma kullanırken elimiz hemen kulaklıklarımıza gidiyor.

Son yıllarda kablosuz türleri artış göstermekle birlikte hemen hemen her insan kulaklık ile müzik dinlemekte ve internette video izlemekte. Gün içerisinde saatlerce kulaklarımıza takılı olan bu teknolojik aletlerin sağlığımıza etkisini hiç düşündünüz mü?

Yapılan son araştırmalarda, kulaklık takılması nedeniyle kulağımızda geçici süreyle bakteri artışı yaşandığı kanıtlandı. Ancak bu artış uzmanlara göre korkulması gereken bir duruma neden olmuyor. Çünkü kulağımızda ısı nedeniyle anlık olarak artan bakterilerin, sağlığımız için herhangi bir zararı bulunmamakta.

Buna karşın aynı çalışmada, yaygın olarak kullanılan bir kulaklık türünün insan sağlığı için tehlikeli olabileceğine dikkat çekildi.

KULAK İÇİ KULAKLIKLAR SAĞLIK İÇİN TEHLİKELİ OLABİLİR

İnsanlar bakterilerden bahsederken ya bizi hasta eden zararlı bakterilerden ya da bağırsaklarımızdaki faydalı bakterilerden bahsediyorlar. Kafa bantlı kulaklıklarda yaşanan sıcaklık artışı bakterileri artırsa bile, bu bakteriler sağlığımız için olumsuz bir durum yaratmıyor.

BU KULAKLIKLAR BÜYÜK İLTİHAPLARA NEDEN OLUYOR

Ancak daha yaygın olarak kullanılan ve küçük olmaları nedeniyle sık tercih edilen kulak içi kulaklıklar, sağlığımız için önemli bir tehlikeye neden olabilir. Kulak içi kulaklıklar, kulakta mikrokesitler açarak ya da kulak kirini içeri iterek iltihaplara neden olabiliyor.

Bu durumun dışında kulaklık takılmasında herhangi bir sağlık sorunu bulunmamakta. Yalnızca aşırı sese maruz kalmamaya çalışmak ve ara sıra kulaklarınızı dinlendirmek, kısa süreli bakteri artışlarına karşı yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir