Çöküşleri Bilen Analist, Satın Alacağı Altcoin’i Açıkladı!

Kripto para dünyasının önde gelen analistlerinden biri olan il Capo of Crypto, yaptığı açıklamada yeni bir altcoin satın alacağını ve Bitcoin’in geleceği hakkında önemli tahminlerde bulunacağını duyurdu. Analist, UniSwap (UNI) altcoin projesine odaklanarak yaptığı değerlendirmelerle dikkat çekiyor.

Il Capo’dan altcoin açıklaması

il Capo, analizlerini gerçekleştirirken UniSwap (UNI) tokenine 6.54 dolar seviyesinden spot alım yapma kararı aldığını açıkladı. Analist, bu altcoin için 12 ila 14.50 dolar arasında bir hedef belirledi. il Capo’nun genellikle ayı piyasa beklentileriyle bilinmesine rağmen, bu hamle, uzun bir süre sonra ilk defa bir altcoin satın aldığına dair önemli bir duyuru. Ancak il Capo, yaptığı açıklamalarda UNI’nin 12 ila 14.50 dolar arasına ulaşmasının ardından ciddi bir çöküş yaşanabileceğini belirtiyor. Analist, bu durumda UNI’nin 1.75 dolar ila 2.05 dolar arasına gerileyebileceğini öne sürüyor.

il Capo, açıklamaları sırasında Bitcoin (BTC) hakkındaki görüşlerini de paylaştı. Analist, 42.844 dolar seviyesinde olan BTC için ilgi çekici tahminlerde bulundu. BTC’nin yakın bir gelecekte 50.000 doların üzerine çıkabileceğini belirten il Capo, ancak bu noktadan sonra bir düşüş yaşanması durumunda 30.000 ila 31.000 dolar arasında bir gerileme öngörüyor. Capo, mevcut seviyeden 40.000 dolar ila 41.000 doların altına bir inişin, ayı senaryosunu doğrulayabileceğini ifade etti. Geçtiğimiz aylarda tüm short pozisyonlarını kapatan ve şu anda kripto paralara herhangi bir pozisyonu olmayan analist, piyasadaki geniş takipçi kitlesiyle dikkat çekiyor.

Uniswap nedir?

UniSwap, merkezi olmayan bir finans (DeFi) protokolü ve Ethereum blockchain üzerine inşa edilmiş merkezi olmayan bir borsadır (DEX). Kullanıcıların merkezi bir aracıya ihtiyaç duymadan çeşitli ERC-20 tokenlerini doğrudan cüzdanlarından takas etmelerine olanak tanır. UniSwap, kullanıcıların likidite havuzlarına likidite sağlayarak merkezi olmayan bir şekilde kripto para ticareti yapmalarına olanak tanıyan otomatik piyasa yapıcı (AMM) modeliyle tanınıyor.

UniSwap bir AMM sistemi kullanır. Bu, işlemlerin geleneksel emir defterleri yerine likidite havuzlarına göre yürütüldüğü anlamına gelir. Likidite sağlayıcıları bu havuzlara iki tokenin eşdeğer değerini yatırarak katkıda bulunur. Ayrıca likidite sağlayıcıları bu havuzlara fon ekleyerek karşılığında ücret alırlar. Bir havuzdaki iki tokenin oranı döviz kurunu belirler. Bir havuz ne kadar fazla likiditeye sahip olursa, kullanıcılar işlem yaparken o kadar az kayma yaşarlar. Capo’nun dikkat çektiği altcoin UNI de bu ekosistemin bir parçası.

Capo’nun önceki tahminleri

Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Crypto Capo, 2022’nin ikinci yarısında doğru tahminleriyle dikkat çekti. O sıralar Bitcoin ve altcoin piyasasında öngördüğü düşüşler gerçekleşti. Ayrıca 2023’ün başında da fiyatlarda gerileme yaşanacağı iddiasıyla gündeme gelmişti. Bu nedenle adı, “ayı analistine” dönüştü. Analistin önceki başarılı tahminlerini hatırlattığı bir dönemde, kripto para piyasalarındaki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir