CHP’li Barut: Yeterli üretim ve tüketim için destek şart

CHP Milletvekili Ayhan Barut: Üretim Olmadan Gıda Egemenliği Mümkün Değil

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, üretim olmadan gıda egemenliği kavramının geçerli olamayacağını belirterek, üreticilere ve halka destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Barut, çiftçilerin ve vatandaşların ekonomik zorluklar içinde olduğunu ifade ederek, “Halkın ve çiftçinin desteklenmesi üretim ve tüketim dengesini korumak adına hayati önem taşımaktadır. Maliyetlerin artması ve yükselen faizler gibi sorunlara çözüm bulunmazsa, gıda egemenliğimizi kaybedebiliriz” dedi.

“Faizler Krizi Derinleştiriyor”

Ayhan Barut, AKP döneminde yaşanan ekonomik krizin açlığı ve yoksulluğu artırdığını, geniş çapta bir kaosun hüküm sürdüğünü ifade ederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tarihimizde yaşanan en büyük ekonomik krize sebep olanlar, artan vergiler, zamlar, büyüyen yoksulluk tablosunu görmeye devam ediyor. AKP iktidarı yanlış politikalarından vazgeçmediği sürece, her geçen gün karanlık tablo derinleşiyor. Ülkemizde sanayiciden esnafa, çiftçiden emekliye kadar herkes zorluk içinde. Banka faizleri tavan yaparken, enflasyon hızla artıyor. Açlık, yoksulluk ve sefalet karşımızda. Ticari kredi faiz oranları özel ve kamu bankalarında neredeyse yüzde 70’e dayandı. Borç batağında olan vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşıyor. Sanayici, çiftçi ve iş insanları bu maliyetler altında eziliyor. Ülke ekonomisi üretemez hale geldi. Bu faizlerle birlikte ticaret durma noktasına geldi. Çözüm için daha fazla beklemek mantıksız.”

“Çiftçilerin Sorunlarına Çözüm Bulunmalı”

Gıda egemenliğinin temel dayanağı olan çiftçilerin yaşadığı zorluklara ve çözüm önerilerine değinen Barut, şunları söyledi:

“Tarımsal üretimde kullanılan kredi miktarlarının artırılması gerekiyor. Çiftçiler, yüksek maliyetlere rağmen üretmeye çalışıyor. Kuraklık ve doğal afetler nedeniyle tarımsal üretimdeki finansman sorunları artıyor. Devlet destekli kredilerin miktarları yeterli seviyede değil. Enflasyon, maliyet artışları ve zamlar çiftçileri olumsuz etkiliyor. Bu sorunların çözülmemesi gıda egemenliğimizi ve tarımsal üretimi tehdit ediyor. Çiftçilerin sesine kulak verilmeli ve sorunlara çözüm bulunmalıdır.”

Related Posts

Bakanlık duyurdu: 9 ilde 875 konut ve iş yeri satışa çıkarıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’na bağlı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Ankara, Bingöl, Diyarbakır, Giresun, İstanbul, Konya, Mersin, Samsun ve Trabzon’daki toplam 643 konut ile 232 iş yerini satışa çıkardı. Satışlar açık artırma yöntemiyle …

Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri

Borsada haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri

Yapılandırma yolda… Uzmanı tarih verdi: SGK-vergi borcu olanlar dikkat!

Yedi yılda altı kez çıkarılan borç yapılandırma yasaları sonrası, 2025’in son çeyreğinde de yeni bir düzenleme bekleniyor. Bağ-Kur’lular, KOBİ’ler ve esnaf, borç yükünden kurtulmak için umutlu. SGK uzmanı ise tarih verdi. İşte ayrıntılar…

Otomobil devi milyar dolarlık yatırımı açıkladı

Teknoloji milyarderi Elon Musk’a ait elektrikli otomobil devi Tesla, bu yılın sonuna kadar 8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planladığını duyurdu. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan duyuruda 2024 mali yılında 10 milyar dolarlık sermaye …

New York borsası güne artışla başladı

New York borsası, ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller’ın faiz oranlarının temmuzda düşürülebileceğini düşündüğünü söylemesinin ardından haftanın son işlem gününe yükselişle başladı. YÜZDE 0,31 DEĞER KAZANDI Açılışta Dow …

Rekabet Kurumu’ndan Google’a PMAX soruşturması

Rekabet Kurulu, Google’ın Performance Max (PMAX) kampanyası hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.