Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Avrasya Tüneli, Mavi Nokta Sertifikası Aldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından teknik çerçevesi oluşturulan Mavi Nokta Ağı sertifikasyon sürecini başarıyla tamamladığını duyurdu. Paris’te düzenlenen törende Mavi Nokta Ağı Genel Sekreteri tarafından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Avrasya Tüneli yetkililerine sertifikalar takdim edildi.

Bakan Uraloğlu, Mavi Nokta Ağı’nın dünya genelinde kaliteli, sürdürülebilir ve kapsayıcı altyapı yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan küresel bir girişim olduğunu vurgulayarak, “Avrasya Tüneli, sertifika almayı başaran ilk ulaştırma projesi olarak Paris İklim Anlaşması’nın hedeflerini destekleyen yapıya sahiptir.” sözlerini kullandı.

“Avrasya Tüneli Çevreye Duyarlı Bir Ulaşım Alternatifi Olarak Hizmet Veriyor”

Avrasya Tüneli’nin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, tünelin İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını birleştirdiğini ve çevreye duyarlı bir ulaşım alternatifi sunduğunu ifade etti.

155 Milyon Araç Avrasya Tüneli’nden Geçti

2016 yılından bu yana 155 milyon aracın Avrasya Tüneli’ni kullandığını belirten Bakan Uraloğlu, tünelin sunduğu ekonomik ve çevresel faydaları da dile getirdi. Tünelin ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ve 2024 yılında elde edilen ekonomik faydanın 445 milyon dolar olduğunu açıkladı.

Avrasya Tüneli Sürdürülebilir Enerji Üretiyor

Avrasya Tüneli, sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi santrali ile yıllık 322 bin 880 kilovat saat enerji üretiyor. Bakan Uraloğlu, bu sayede temiz enerji kaynaklarından faydalanıldığını ve yıllık 210 ton karbon emisyonunun azaltılmasına destek verildiğini belirtti.

Related Posts

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Fed uyardı: Ticaret savaşları ve borç krizi ABD finansal sistemini tehdit ediyor

ABD Merkez Bankası’nın Nisan raporunda, ticaret politikalarındaki belirsizlik, artan tarifeler ve ABD’nin borç sürdürülebilirliği finansal istikrar için en büyük riskler arasında gösterildi. Rapora göre, olası bir ticaret savaşı ve politika dalgalanmaları piyasalarda ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir