Don felaketinin fiyatlara henüz yansımadığını belirten CHP’li Gürer uyardı: Yurttaşın cebini asıl ağustosta vuracak!

Doğa Felaketi Tarım Ürünlerini Olumsuz Etiledi

Türkiye’de mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişiklikleri, tarım sektörünü olumsuz etkiledi. Aniden bastıran kar yağışı, henüz tomurcuklanma sürecinde olan meyve ağaçlarını olumsuz etkiledi. Bu durum, çiftçileri olumsuz yönde etkilerken Türkiye’nin ithalat ve ihracat dengelerini de bozacaktır. Dengenin bozulmasıyla birlikte don vuran ürünlerin yurt dışından ithal edilmesi gerekecektir. Ayrıca, ihraç edilen ürün miktarında da azalma beklenmektedir.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Don Vuran Ürünler İçin Destek Sağlanmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, don felaketinin çoğunlukla elma, armut, kayısı, şeftali, nektarin, kiraz, dut ve limon gibi meyveleri etkilediğini belirtti. Gürer, “Bu yıl don vuran ürünlerden verim almak mümkün görünmüyor. Henüz meyve vermeyen genç fidanların durumu ilerleyen süreçte ortaya çıkacaktır. Bu durumda zarar gören fidanlar ilerleyen dönemlerde de verimli olmayabilir” şeklinde konuştu. Ayrıca, erken ekimi yapılan patates, pancar ve lahana gibi sebzelerin de dondan zarar gördüğünü ifade etti.

Don Vuran Meyvelere Destek Sağlanırken, Sebzelere İlgili Desteğin Verilmediği Eleştirisi

Fiyatlara Henüz Yansımamış Durumda

Gürer, ürünlerde talebin yoğun olması durumunda iktidarın ithalat yapmaktan başka bir seçeneğinin olmadığını belirtti. “Bu durum, ihracatın azalacağı ve ithalatın artacağı anlamına gelmektedir. Bu da tüketicilere yüksek fiyatlarla ürün sunulacağı anlamına gelmektedir. Bu yıl elma ve kiraz gibi ürünlerde fiyat artışı beklenmektedir. Şu anda hala geçen yılın ürünlerini tüketiyoruz. Ancak ağustos ayından sonra gıda enflasyonunda artışlar yaşanabilir. Zira hem ürünler azalacak hem de stoklar tükenmiş olacak. Donun etkisiyle fiyat artışları henüz gerçekleşmedi” şeklinde konuştu.

Related Posts

Türk Kızılay’ın vekaletle kurban kesim fiyatı belli oldu

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, bu yıl vekaletle kurban kesimi bedelinin “yurt içi” ve “Filistin Gazze” kategorisi için 13 bin 250 lira, “yurt dışı” için 5 bin 250 lira olarak belirlendiğini duyurdu.

Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden yılın 3 ayında yapılan su ürünleri ihracatı 62 milyon 66 bin 491 dolara ulaştı.

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Avrasya Tüneli, dünyada Mavi Nokta Sertifikası alan ilk proje oldu!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin dünyada Mavi Nokta Ağı Sertifikası’nı alan ilk ulaştırma projesi olduğunu duyurdu. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizden de ilk defa bir proje Mavi Nokta Ağı Sertifikası aldı. Avrasya Tüneli aynı zamanda dünya genelinde sertifikasyon sürecini başarıyla tamamlayan ilk dört projeden biri oldu.” dedi.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir