TBMM’de bu hafta

TBMM Genel Kurulu Özel Oturumla Toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında özel gündemle bir araya gelecek.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Meclis’te özel etkinlikler düzenlenecek.

Kurtulmuş, yarın 30 ülkeden gelecek dünya çocuklarını ağırlayacak ve aynı gün TBMM’de “Çocuk Forumu” düzenlenecek.

TBMM Genel Kurulu, 22 Nisan Salı günü “23 Nisan Çocuk Özel Oturumu”nu gerçekleştirecek. Oturumun açılışını TBMM Başkanı Kurtulmuş yapacak ve daha sonra çocuk başkan ile çocuk katip üyeler yönetimi devralacak. Bu oturumda çocuklar Genel Kurulu yönetecek.

Genel Kurul, 23 Nisan Çarşamba günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin açılışının 105. yıl dönümü dolayısıyla özel gündemle toplanacak. Özel oturumda TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek 23 Nisan özel oturumunda, Kurtulmuş ve siyasi parti temsilcileri konuşacak. Kutlamalar, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyonla devam edecek.

Genel Kurul, kanun tekliflerini görüşmeye devam edecek ve Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları sonucu hazırlanan Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Bu teklifle 112 Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla arayarak görevlilerle konuşan veya ısrarla çağrı bırakanlara uygulanan idari para cezası 250 liradan 1500 liraya çıkarılacak. Ayrıca, asılsız ihbarlar için Acil Çağrı Merkezi’ne verilen ceza miktarı 15 bin liraya yükselecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından elde edilen gelirler özel gelir olarak kaydedilecek ve yine bakanlık bünyesinde kullanılacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) uzmanları, uzman yardımcıları ve diğer personeli Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak istihdam edilecek.

Üst kademe kamu yöneticilerinin atanmasında, 4 yıllık yükseköğrenim sonrası diğer sektörlerdeki çalışmaları da dikkate alınacak.

HSK üye seçimi için süreç başlıyor. Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon, HSK üyelerinin belirlenmesi için aday seçim sürecini başlatacak.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu, kurumların bilançolarını ve netice hesaplarını incelemeye devam edecek. Yapay Zeka Araştırma Komisyonu da ilgili yetkililerle görüşmelerine devam edecek.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Çocuk Hakları Alt Komisyonunda da sunumlar gerçekleşecek.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Kemal Karadağ – Politika

Related Posts

Ümraniye’de yangın paniği! Ekipler bölgeye sevk edildi

İstanbul Ümraniye’de 4 katlı bir binanın giriş katındaki hediyelik eşya dükkanında yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

Aytunç Erkin: Bahçeli’nin gözden kaçan cümlesi; “PKK’dan YPG’ye muhtemel geçiş ve intikallerin denetim ve kontrolü…”

Aytunç Erkin: Bahçeli’nin gözden kaçan cümlesi; “PKK’dan YPG’ye muhtemel geçiş ve intikallerin denetim ve kontrolü…”

Projesi mühürlenmişti… Müteahhitten skandal sözler: İmamoğlu’na ‘çete üyesi’ dedi

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın tutukluluğunun ardından inşaatına hemen başlanan ‘Şişli’nin Kanal İstanbul’ projesinin müteahhidi İBB Başkanı İmamoğlu ve Şahan’a “çete üyesi” dedi, projeye kesilen cezaların ise rüşvet olduğunu iddia etti.

Ünlü jokey Halis Karataş attan düştü: TJK’dan ilk açıklama geldi

İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda bugünkü 1. koşu öncesinde Atamanbey isimli attan düşen jokey Halis Karataş, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi. TJK yetkilileri, Karataş’ın omzundan yaralandığını ancak tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Özgür Özel: En büyük kayıp, ölümlerin sıradanlaşmasıdır

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “AK Parti iktidarında bugüne kadar yaşanan en büyük iş kazasının, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası olduğunu biliyoruz. Ancak en büyük kayıp, yalnızca o gün yaşanan can kaybı değil, ölümlerin sıradanlaşmasıdır” dedi.

Yeni trafik cezaları Meclis’te: Telefonla konuşan sürücü servet ödeyecek!

AKP milletvekilleri tarafından hazırlanan kanun teklifiyle, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında olay yerinden ayrılan sürücülere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilmesine yönelik düzenleme yapılacak. Ayrıca trafikte halinde telefonla konuşan sürücülere verilecek para cezası da ilk ihlalde 5 bin, ikinci ihlalde 10 bin TL’ye yükseltilecek.